Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ηρεμία του Ιβάν

Ιβαν ... Μαυρόπουλος
Ο Βασίλης Μαυρόπουλος ... έγραψε: 
Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο φθινόπωρο και μαζί του έφερε νέα ήθη κι έθιμα, συνήθειες, που ξεβόλεψαν πολλούς, συνήθειες που δεν συνάδουν με τα όσα χαρακτήριζαν μέχρι τώρα έναν ΠΑΟΚτση, συνήθειες ευρωπαϊκής και όχι παλαιολιθικής εποχής.


Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε κι «έσκασε» με την πρώτη γύρω στα 10 εκ. ευρώ, αρχίζοντας να βάζει χρήματα στα ταμεία όλων των υπαλλήλων και των ποδοσφαιριστών του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας. Στην πρώτη του εν Ελλάδι Συνέντευξη Τύπου δήλωσε με νόημα πως «δεν γνωρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη». Μέχρι εδώ όλα καλά. 
«Μπράβο, Ιβάν», φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δημιούργησε την εντύπωση ότι θα έρθει σαν άλλος Κώστας Βουτσάς στον Ξυπόλυτο Πρίγκιπα και θα μοιράζει χρυσά ρολόγια. Αμέσως, μαζεύτηκαν γύρω του όσοι πίστεψαν ότι θα δουν με την ασπρόμαυρη φανέλα τους όλους τους παικταράδες του κόσμου, όσοι πίστεψαν ότι θα έβγαζε τα «αδέλφια»-οπαδούς τους (που ποτέ δεν φταίνε) από τη φυλακή, όσοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να βάλουν το χέρι τους στα μουλωχτά στην τσέπη του και όσοι, εντέλει, πίστεψαν ότι θα τον είχαν υποχείριο τους.
 Ο Ιβάν Σαββίδης δημιούργησε την πρώτη κόντρα με τους φίλους του ΠΑΟΚ, όταν δεν έδωσε καμία απολύτως σημασία στις προτροπές τους να ζητήσει (τη δύναμη την έχει εξάλλου) να αποφυλακιστούν οι ΠΑΟΚτσήδες που ήταν -και είναι ακόμη- μέσα. Τη δεύτερη, γιατί έκανε πίσω στις μεταγραφές, όταν έκρινε ότι οι εκάστοτε συνδιαπραγματευτές του προσπαθούσαν να τον ξεζουμίσουν, κοστολογώντας παίκτες σε υπερβολικά μεγάλη τιμή με βάση την αξία τους και τα όσα έχουν, μέχρι στιγμής, πετύχει στους αγωνιστικούς χώρους (περιπτώσεις Γιάννη Σκόνδρα και Μάικλ Ολαϊτάν). Και την τρίτη, όταν δεν υπάκουσε στα καπρίτσια του πολυαγαπημένου καρατέκα της κερκίδας, Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε την απαίτηση να ξεκινάει και να τελειώνει η εντεκάδα κάθε αγώνα από και σε αυτόν.

Ο Ιβάν Σαββίδης πρέπει να φύγει για το καλό του. Να γλιτώσει την ψυχική του υγεία και ηρεμία. Δεν είναι η νοοτροπία των νεόπλουτων οπαδών του ΠΑΟΚ νοοτροπία οπαδών μεγάλης ομάδας. Αργά ή γρήγορα, δυστυχώς, θα τον διώξουν οι ίδιοι. Δεν του αξίζουν. Θρέφονται από τον ρόλο του παρακμιακού, τον οποίο έχουν, άλλωστε, υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Θέλουν έναν ιδιοκτήτη που να ικανοποιεί όλα τους τα θέλω, έναν ιδιοκτήτη σπάταλο, έναν ιδιοκτήτη λαϊκιστή, έναν ιδιοκτήτη κατ’ επίφαση ιδεολόγο. Ίσως, έναν Ιβάν Σαββίδη όχι ευρωπαϊστή, έναν Ιβάν Σαββίδη βαλκάνιο και «ουγκ». 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.