Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήμαρτον βρε, μπαλάντα ντε λα τρόμπα Πλατινί

Καταλαβαίνω ότι θες να αυξήσεις τη δημοτικότητα του Euro.

Αλλά, βρε μπαλάντα ντε λα τρόμπα, βρες άλλον τρόπο! Ήμαρτον...

Σχόλιο του Βασίλη Μαυρόπουλου
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Independent, ο πρόεδρος της UEFA είχε εκφράσει την άποψη πως θα ήταν εφικτό να πάρουν μέρος στο Euro ομάδες από άλλες Ηπείρους, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο Copa America όπου συμμετέχουν ομάδες από την Ασία ή τη Βόρεια Αμερική. Ο Πλατινί φέρεται να έχει πει μεταξύ άλλων ότι: «Η ιδέα να προσκληθούν η Βραζιλία, η Αργεντινή, το Μεξικό και η Ιαπωνία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο αλλά είναι ρεαλιστική και εφικτή. Εδώ και δεκαετίες οι Νοτιοαμερικάνοι όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το onsports,προσκαλούν στο Κόπα Αμέρικα ομάδες από άλλες ηπείρους. Γιατί να μην το κάνει και η Ευρώπη;», κάτι που ξεσήκωσε αρκετές αντιδράσεις.
Η ιστορία αυτή, που έφερε στην επιφάνεια η βρετανική εφημερίδα, έφερε στην επιφάνεια το χάσμα που υπάρχει εδώ κι αρκετό καιρό ανάμεσα στο Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί. Η απόφαση να μειωθούν οι ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα αλλά κυρίως να μειωθούν τα μέλη που προέρχονται από την UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA, είχαν φέρει τα πρώτα… ρήγματα στις σχέσεις των δυο ανδρών και κατ’ επέκταση των ομοσπονδιών, με την τελευταία… επινόηση του Πλατινί να «πυροδοτεί» ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Αυτό γιατί, στη FIFA θεωρούν ότι μια τέτοια κίνηση θα αποδυνάμωνε σημαντικά το πλέον εμπορικό «προϊόν» της, το Παγκόσμιο Κύπελλο!
Από την UEFA πάντως διαψεύστηκε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Independent, αναφορικά με την πρόσκληση ομάδων όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ιαπωνία για το Euro 2020, με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας να αναφέρει: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η UEFA δεν έχει καμία ενημέρωσε για τα σχέδια που ανέφερε το δημοσίευμα της Independent».
Οι σχέσεις Πλατινί και Μπλάτερ βέβαια, παραμένουν σε θερμοκρασίες... ανταρκτικής, αφού όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το onsports, ο μεν πρόεδρος της UEFA θεωρεί ότι ο Ελβετός κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να αποδυναμώσει την Ευρώπη στα κέντρα αποφάσεων του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, ενώ ο πρόεδρος της FIFA έχει τη βεβαιότητα ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα του πάει «κόντρα» σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα εκ νέου για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας...
Η «μάχη», πάντως, φαίνεται πως θα συνεχιστεί προσεχώς...


Όταν ο «Κλάους» εξελίσσεται
Στέφενς – Γκαρσία – Συμμαχία
Πέρυσι δεν θα τα κέρδιζε
Λάθη, λάθη, λάθη…
Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;

Σύντομο ανέκδοτο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά οργανωμένη
Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ
Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας
Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!

Τον θέλω και τον φέρνω
Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.