Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι έγινε ρε παιδιά;

Η φράση αυτή προέρχεται από μία εξαιρετική, παλιά σειρά του MEGA και αντικατοπτρίζει πλήρως όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. «Απαράδεκτοι» μαζεύτηκαν και ρίχνουν σιγά-σιγά το κάστρο.




Ένα κάστρο που, κατά τη λαϊκή ρήση, πέφτει από μέσα. Ειδικά, για τους «ασπρόμαυρους», αυτό το είχε επισημάνει και ο Παύλος Δερμιτζάκης, στο λιγοστό διάστημα που ήταν προπονητής τους. Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να είναι ότι κανείς εκεί μέσα δεν καταλαβαίνει από τα συνεχόμενα λάθη, η τακτική δεν αλλάζει και η κατάσταση οδηγείται μαθηματικά σε αδιέξοδο.


Προσωπικά, ποτέ δεν αγαπούσα τις θεωρίες συνομωσίας, έτσι δεν θα ταχθώ με όσους λένε ότι η φυγή του Σανθ Χακόμπο αποτελεί προϊόν δολίων σκέψεων και σχετίζεται με τις φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Ορέστη Καρνέζη. Δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Ισπανός τελειώνει σκόπιμα από την ομάδα, γιατί κάποιοι θέλουν να φέρουν ακόμη έναν Έλληνα διεθνή.

Το όλο πρόβλημα, κατ’ εμέ, είναι ότι ο Χουμπ Στέφενς, όσο και αν μας έκανε ορισμένες φορές να πιστέψουμε το αντίθετο, έχει χάσει τα αποδυτήρια. Δεν έχει και τις ιδανικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του και, λογικά, αυτοί με τους οποίους είναι περισσότερο πιθανό να έρθει πρωτίστως σε κόντρα είναι οι αποδεδειγμένα αντιδραστικοί χαρακτήρες. Τέτοιος είναι και ο Χακόμπο.


Μα, θα πει κανείς, ο 30χρονος γκολκίπερ διαπληκτίστηκε με έναν γυμναστή και όχι με τον ίδιο τον Ολλανδό. Ναι, αλλά αν ο τελευταίος είχε καταστήσει σαφές ότι είναι ο απόλυτος άρχων του αγωνιστικού τμήματος, το περιστατικό αυτό ίσως να μην συνέβαινε ποτέ. Εξάλλου, παλαιότερα, ήταν αυτός στον οποίο είχε αντιμιλήσει ο Νίκος Σπυρόπουλος, αλλά και ο Ινίγο Λόπεθ. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είναι Έλληνας και… μπαινοβγαίνει στην Εθνική. Παραγκωνίστηκε, όμως, ενώ, σύμφωνα με όσα εξάγονται από τα ρεπορτάζ, ενδέχεται να αποχωρήσει τον Γενάρη. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τη συνομωσιολογία…


Η ουσία είναι πως κάτι το γεγονός ότι ο Στέφενς δεν έχει βρει ακόμη τα κουμπιά των βεντετών του (ίσως μόνο του Πάμπλο Γκαρσία, που, ενώ βρίσκεται συνεχώς εκτός αποστολής, παραμένει ήρεμος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πέρυσι, που τεχνικός ήταν ο Γιώργος Δώνης), κάτι το αιώνιο πρόβλημα με τον μη σαφή διαχωρισμό καθηκόντων στην ΠΑΕ έχουν δημιουργήσει άσχημο κλίμα.


Γιατί, ο Χακόμπο και ο x Χακόμπο θα το σκεφτόταν διπλά, πριν μαλώσει με κάποιον θεσμικά προϊστάμενό του. Τώρα τι; Θα απολογηθεί στον Γκερμάν Τσιστιακόφ, στον Ζήση Βρύζα, στον Παντελή Κωνσταντινίδη ή στον Ιβαν Σαββίδη; Ώσπου να σκεφτούν και να αποφασιστεί ποιος έχει δικαιοδοσία να εξετάσει το ζήτημα, εκείνο θα έχει ξεχαστεί…

Το είχα πει πριν από κάμποσο καιρό και δυστυχώς δεν εισακούστηκα. Το καράβι ΠΑΟΚ εξακολουθεί να πορεύεται ακυβέρνητο ή, σωστότερα, μη ευκρινώς κυβερνημένο. Ναι, ο Ιβάν βάζει τα λεφτά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν κάνει αυτός κουμάντο, τουλάχιστον όχι αποκλειστικά. Ποιος κάνει; Όλοι για όλα από λίγο…
Τα σέβη μου και υγιαίνετε!




Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Στέφενς – Γκαρσία – Συμμαχία
Πέρυσι δεν θα τα κέρδιζε
Λάθη, λάθη, λάθη…
Και μετά θα ξαφνιαστούμε
Θεωρίες συνομωσίας ή πικρή αλήθεια;

Ένας συμπαγής ΠΑΟΚ
Ο τρελός που έχει ... σώας τας φρένας
Βασίλη, από πού κρατάει η σκούφια τους;
Wimbledon όπως… Χιροσίμα
Ποντάρετε αν τολμάτε!

Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
Μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο - Sir Alex Ferguson
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.