Η ιστορική συγκυρία του ΠΑΟΚ

O Βασίλης Μαυρόπουλος και το blog Stis Kerkides μοιράζονται μαζί μας τις απόψεις του
“Για πρώτη φορά τα τελευταία -πολλά- χρόνια ο ΠΑΟΚ πάει ως μόνος πρώτος να παίξει ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητα κάτι που ελάχιστοι περίμεναν στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Ο «Δικέφαλος» δεν έχει τίποτα να χάσει την προσεχή Κυριακή, αφού το πολύ-πολύ να ισοβαθμεί με τους Πειραιώτες, στην πρώτη ή δεύτερη (ανάλογα με το τι θα κάνει και η Βέροια) θέση με τη λήξη του μεταξύ τους ντέρμπι.
Με άλλα λόγια, η ήττα των «ερυθρολεύκων» από τον Ατρόμητο και η δική του νίκη επί του ΟΦΗ του έχουν δώσει το δικαίωμα να αγωνίζεται στο «Φάληρο» για δύο αποτελέσματα, την ισοπαλία και βεβαίως το διπλό.
Το άγχος είναι στην πλευρά των ποδοσφαιριστών του Μίτσελ.
Ακόμη και αν κερδίσουν, αν δεν καταφέρουν να ξεφύγουν σύντομα, έστω, τέσσερις-πέντε πόντους από τους «ασπρόμαυρους» και νιώθουν την ανάσα τους για αρκετό καιρό ακόμη στον βαθμολογικό πίνακα, θα βαρύνονται από την πίεση του φαβορί και θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πώς θα το διαχειριστούν όλο αυτό.
Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πώς η εφετινή λάου-λάου τακτική του ΠΑΟΚ βγαίνει σε καλό.
Πέρυσι, που είχε ανεβάσει εξόχως υψηλά τον πήχη, ο Ολυμπιακός ήταν υποψιασμένος και ο απόλυτος κυρίαρχος στη μάχη της κορυφής.
Τι θα συμβεί παρακάτω και αν το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη θα λυγίσει λόγω έλλειψης βάθους στον πάγκο είναι κάτι που θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά για το δούμε.
Ως τότε, οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν.
Εξάλλου, ο Ολυμπιακός που βλέπουμε μέχρι στιγμής μόνο τρόμο δεν προκαλεί ...”