Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επτά σημεία σε μια εβδομάδα

O Βασίλης Μαυρόπουλος ... έγραψε: Έναν πρωτότυπο τρόπο επιλέγω αυτή την εβδομάδα, φίλες και φίλοι μου, για να σχολιάσω όσα έγιναν στην αθλητική επικαιρότητα από την τελευταία φορά που τα είπαμε μέχρι σήμερα. Ας δούμε, λοιπόν, μαζί τα επτά κυριότερα σημεία της εβδομάδας, που μας πέρασε.


1. Η ήττα της Μπάρτσα από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» με 2-0 ήρθε, γιατί οι «μπλαουγκράνα» δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο. Οι κυριαρχία τους ήταν φλύαρη και το λέω εγώ αυτό, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της μπάλας, που παίζουν. Απλά, αυτό, το οποίο αγαπήσαμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό, που έδειξαν την περασμένη Τετάρτη, κάτι, που γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν ρίξει κανείς μία ματιά στα στατιστικά του αγώνα και τα συγκρίνει με τα εν γένει στατιστικά των Καταλανών.
2. Η Μπάγερν έχει παλμό, είναι δυνατή και με το 3-1 επί της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» απέδειξε πως είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού Champions League. Δεν την πάω, γενικώς, ως ομάδα, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Λέτε να καταφέρει φέτος να πετύχει αυτό, το οποίο της στέρησε πέρυσι η τύχη και ο Ντρογμπά;
3. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, φάνηκε το πόσο θλιβερό είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός μετά το ματς στη Βαλένθια, δεν εμφανίστηκε ούτε σ’ αυτό του «Γ. Καραϊσκάκης» και ηττήθηκε με 1-0 στο ρελαντί από τη Λεβάντε. Δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες των οπαδών, ωστόσο δεν νομίζω πως συγκινείται κάποιος. Αν, επί παραδείγματι, άγγιζαν τα όσα ακούστηκαν, μετά το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, θα χρησιμοποιούσε τη «δύναμή» του, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της Superleague και να αναγκαστεί, κατά συνέπεια, να ανέβει και η δική του ομάδα επίπεδο.
4. Κόντρα σε όλους όσους αμφισβήτησαν τη μεταξύ τους χημεία, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης συνεργάστηκαν άψογα και οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο εκτός έδρας 87-82 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας. Και αν για τον «3D» τα λόγια είναι περιττά, για τον Κροάτη point guard, ακούστηκαν πολλά από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού». Σιγά-σιγά, όμως, τους αποστομώνει.
5. Ο Σαββίδης, λέει, πολιτογραφήθηκε Έλληνας. Καλό σημάδι για τα ΠΑΟΚια αυτό. Μία ακόμη απόδειξη ότι ο Ιβάν ήρθε για να μείνει. Δεν ξέρω, βέβαια, για ποιον ακριβώς λόγο χρειαζόταν να γίνει και αυτό, για να πεισθούν περαιτέρω οι οπαδοί του Δικεφάλου ότι ο ομογενής επιχειρηματίας δεν θα τους παρατήσει στα… κρύα του λουτρού. Μάλλον, διότι είναι λίγα τα 25 εκ. ευρώ, που έβαλε στα ταμεία της ΠΑΕ σε διάστημα έξι μηνών…
6. Πήγε να φτιάξει ο ΠΑΟΚ ομάδα στο μπάσκετ, αλλά η φτώχεια είχε αντίθετη άποψη. Αντίο Δημήτρη Χαριτόπουλε, αντίο Τόνι ΜακΓκραθ, αντίο τρίτη θέση, αντίο Euroleague. Ο Πανιώνιος ήταν, έτσι κι αλλιώς, δυνατός και περισσότερο πλήρης από τους Θεσσαλονικείς, ακόμη και πριν οι τελευταίοι χάσουν τους δύο προαναφερθέντες παίκτες, τώρα ένα παραπάνω.
7. Rafael Nadal is back. Τόσο απλό. Έπειτα από τη δεύτερη θέση, που κατέκτησε στο VTR Open της Χιλής, ήρθε και ο πρώτος του τίτλος, μετά την οχτάμηνη απουσία του από τα court. Κατέκτησε το Brazil Open, μέσα σε κλίμα χαράς και έντονης συγκινησιακής φόρτισης γι’ αυτόν και τους υποστηρικτές του. Είναι αθληταράς και το δείχνει. Το τένις τον χρειάζεται και αυτός χρειάζεται το τένις. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.