Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο… καλύτερος Έλληνας προπονητής

O Βασίλης Μαυρόπουλος ... έγραψε: Όντας μικρός έκανα κι εγώ πολλά λάθη κι ένα από αυτά είναι ότι ήμουν «Αγγελόσκυλο». Με εξίταρε ο τρόπος, που ενεργούσε μέσα στο γήπεδο, το πάθος, το οποίο τον έβλεπα να βγάζει για τον ΠΑΟΚ και εμπνεόμουν να τον υποστηρίζω από το γεγονός ότι δήλωνε ΠΑΟΚτσής.
 

Αργότερα, κατάλαβα ότι ήταν ένας απλός λαϊκιστής, όπως τόσοι και τόσοι, άλλωστε, που έχουν περάσει από τον Δικέφαλο.  
Ο λόγος, φυσικά, για τον Άγγελο Αναστασιάδη, γι’ αυτόν, που ορισμένοι εξακολουθούν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός. Και αφού το πιστεύουν, καλά κάνουν.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος θρήσκος. Το λέει και δεν έχουμε λόγους να το αμφισβητήσουμε. Ωστόσο, αυτό από το να ανακατεύει τον Θεό και τους Αγίους σε κάθε αποτέλεσμα της ομάδας, την οποία έχει υπό την εποπτεία του -τώρα τον Πλατανιά- είναι δύο πράγματα, που απέχουν παρασάγγας. Άλλη έγνοια δεν είχε ο Ύψιστος από το αν θα παραμείνει στη Superleague η ομάδα των Χανίων. Ωραίος τρόπος να αποποιείται ένας τεχνικός τις ευθύνες του στις αποτυχίες. Η Παναγιά, ο Θεός, οι Άγιοι και οι δαίμονες. Δεν κρίνω το δικαίωμά του να πιστεύει στον Θεό και να το λέει, εκεί που έχω ένσταση είναι στο ότι αυτός δεν πρέπει να φταίει ποτέ. Είναι ακόμα καλύτερα στο «πάμε παλληκάρια μου», που λέει συχνά-πυκνά στους ποδοσφαιριστές του. Δεν αντιλέγω, καλό είναι που τους φτιάχνει την ψυχολογία, να πιστεύουν ότι θα μπουν και θα κερδίσουν, ωστόσο χωρίς τακτική δεν μπορείς να έχεις μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο Θεός και το πάθος από μόνα τους δεν μπορούν να πετύχουν, παρά ελάχιστα.

Παρατήρησα, επίσης, ότι ο… καλύτερος Έλληνας κόουτς (τον πάμε, λέει, γιατί είναι κόουτς, κάνει αλλαγές και ανακατεύει την τράπουλα, άσχετα από το αν 9/10 φορές βλέπει όνειρα και κατεβάζει λάθος εντεκάδα, με αποτέλεσμα να ξοδεύει τζάμπα αλλαγές για να διορθώσει τα λάθη του) διαμαρτυρήθηκε, μετά την ήττα του Πλατανιά με 2-1 από την Κέρκυρα στους Φαίακες, για τη διαιτησία. Το ότι η διαιτησία δίνει στην ομάδα του το δικαίωμα να βρίσκεται εκτός της επικίνδυνης ζώνης αυτή τη στιγμή είναι κάτι, που φυσικά προσπέρασε. Δεν βολεύει τον λαϊκισμό του να μιλήσει για τη σφαγή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στα Χανιά (2-1 υπέρ του Πλατανιά) ή τη σφαγή του ΟΦΗ στο Ηράκλειο (1-3 υπέρ του Πλατανιά). Όχι, θα τα βάλει με τη διαιτησία και τον Άγιο Σπυρίδωνα (προστάτη της Κέρκυρας) σε μια ήττα, γιατί πρέπει να φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον ίδιο. Είπε, πάντως, ότι οι παίκτες του δεν έπαιξαν καλά, αλλά εκεί έπρεπε να βάλει τελεία. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Αμήν!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.