Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τον θέλω και τον φέρνω

Και τελικά, φαίνεται πως το σίριαλ «νέος προπονητής στον ΠΑΟΚ» (οι τελείες απουσιάζουν από το νέο σήμα, οπότε δεν τις βάζω ούτε εγώ στη λέξη ΠΑΟΚ) λήγει, αφού ο Χουμπ Στέφενς θα είναι, εκτός πολύ-πολύ συγκλονιστικού απροόπτου, ο άρχων του αγωνιστικού τμήματος. Ο απόλυτος άρχων.

Πόσες φορές δεν ακούσαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους έτριξε τα δόντια κατά τη διάρκεια των περασμένων -αγχωτικά πετυχημένων- play off; Γιατί; Δικαιοδοσία του ήταν;
Όχι, απλά δεν είχε εμπιστοσύνη στον Γιώργο Γεωργιάδη, όσο και αν έδειχνε η πλέον ενδεδειγμένη λύση εκείνη τη χρονική στιγμή, ήταν σαφές ότι ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δεν τον θεωρούσε ικανό να διαχειριστεί επαρκώς τις κρίσεις. Έμπαινε ό,τι ώρα ήθελε στον ιερό, για έναν προπονητή, χώρο των αποδυτηρίων, διότι, εδώ που τα λέμε, ήξερε ότι ο Γ.Χ. δεν είχε τα κότσια να τον διώξει (ίσως γιατί και εκείνος δεν είχε αυτοπεποίθηση).
Και περνάμε -θέλω να πιστεύω πως αφού υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, δεν θα χαλάσει κάτι μέχρι την ημέρα των υπογραφών- στην εποχή Στέφενς. Είναι ένας προπονητής με παραστάσεις μεγαλύτερες από αυτές του ΠΑΟΚ, πράγμα που από μόνο του οδηγεί σε θετικές σκέψεις οδηγεί.
Βεβαίως, θα χρειαστεί χρόνο. Ατυχίες θα έρθουν. Μην περιμένει κανείς μία καινούρια ομάδα με φιλοσοφία (επιτέλους, ο τελευταίος προπονητής που είχε ξεκάθαρη φιλοσοφία στην ομάδα ήταν ο Φερνάντο Σάντος) να πάει τρένο για 34 αγωνιστικές στη Superleague, να μπει και στους ομίλους του Champions League και να περάσει και στην επόμενη φάση. Το βασικό είναι άλλο. Η αρχή, αν και καθυστερημένα, έγινε σωστά. Ο Ιβάν ήθελε τον Στέφενς εδώ και αρκετό καιρό. Τον διεκδίκησε με νύχια και με δόντια και απέσπασε τη συμφωνία του.
Κάτι μου λέει πως κάπου εδώ θα μπουν τίτλοι τέλους στις επισκέψεις του στα αποδυτήρια. Ο Ολλανδός είναι δική του επιλογή. Τον ήθελε, τον έφερε. Εξάλλου, δεν μου κάνει και για προπονητής που θα δεχτεί παρέμβαση στο έργο του. Εύχομαι να μη με διαψεύσει. Ούτε αυτός και, κυρίως, ούτε ο Ιβάν…
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Μπάρτσα, ώρα για αλλαγή συστήματος
ChL: Εν αναμονή των σπουδαίων
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)
Μας μπερδεύει

Στη δύση του Μάρτη…
Η ηρεμία του Ιβάν
Το παραμύθι είχε και δράκο
Ο… καλύτερος Έλληνας προπονητής
Επτά σημεία σε μια εβδομάδα

Πιστόριους ή… Πιστόλιους
Η καλή μας κληρωτίδα…
Λείπει ο Κούδας!
Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…
Ομαδικώς για το τρελάδικο




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.