Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Wimbledon όπως… Χιροσίμα

Αναλύει ο Γκουρού* των κόρτ:
Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζουν τα λονδρέζικα court του τουρνουά Wimbledon και ενώ ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ο 3ος γύρος αγώνων.


Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη, σας είχα πει ότι δεν μπορούσα να προβλέψω ποιος θα πάρει το τρόπαιο. Ο Rafael Nadal έδειχνε να είναι σε εκπληκτική φόρμα, αφού μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, συμμετείχε σε εννέα τουρνουά, φτάνοντας σε όλα στον τελικό και κατακτώντας τα επτά. Ο Roger Federer, όσο ντε φορμέ και να ήταν, θα έμπαινε να αγωνιστεί στο αγαπημένο του χορτάρινο Grand Slam, όπου πάντα μεταμορφώνεται.
Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, εκεί όπου ο Rafael Nadal, δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του όγδοου Roland Garros της καριέρας του, έπεσε θύμα του Νο135 της παγκόσμιας κατάταξης, Steve Darcis, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη του Ισπανού και έφτασε σε μία ανεπανάληπτη straight win (3-0). Λίγο πριν την έναρξη του 3ου σετ, κι ενώ ήταν πίσω με 2-0, το Νο5 της γενικής κατάταξης (Νο4 μετά το τέλος του Wimbledon), έβαλε πάγο στο αριστερό του γόνατο, ξυπνώντας μνήμες από τον περσινό του τραυματισμό στην ίδια διοργάνωση. Ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται για προάγγελο μιας ακόμη μακρόχρονης απουσίας του.
Δύο μέρες αργότερα, σε αγώνα για τον 2ο γύρο, ο Roger Federer ηττήθηκε με 3-1 από… κάποιον Serhiy Stakhofsky, βάζοντας για ακόμη μια φορά σε σκέψεις αναφορικά με το αν πλησιάζει ή όχι η δύση της καριέρας του. Πριν από μία περίπου εβδομάδα, είχα πει ότι μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, ιδιαίτερα όταν είναι στη μέρα του, αλλά και να χάσει από οποιονδήποτε, σε ημέρες που έχει… όρεξη για χαρακίρι.
Οι παραπάνω ήττες των δύο από τους «Big 4» στο αντρικό ταμπλό, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Jo-Wilfried Tsonga (είχα πει ότι, χωρίς λογική, θα πόνταρα στην έκπληξη του να κατακτήσει αυτός τον τίτλο) και Stanislas Wawrinka, από τους Ernests Gulbis και Lleyton Hewitt αντίστοιχα, θορύβησαν τους Novak Djokovic και Andy Murrey, οι οποίοι παίζουν απόλυτα συγκεντρωμένα, με στόχο να περάσουν τα εμπόδια των θεωρητικά υποδεέστερων αντιπάλων τους και να τα πουν σ’ έναν super τελικό.
Θα ρισκάρω να πω ότι δεν θα δούμε κάποια άλλη έκπληξη μέχρι το τέλος, ακριβώς γιατί τόσο ο Σέρβος όσο και ο Βρετανός έχουν, και θα έχουν και στο εξής, τα μάτια τους δεκατέσσερα. Ίδωμεν…
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Ποντάρετε αν τολμάτε!
Τον θέλω και τον φέρνω
ChL: Εν αναμονή των σπουδαίων
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)

Μας μπερδεύει
Στη δύση του Μάρτη…
Η ηρεμία του Ιβάν
Το παραμύθι είχε και δράκο
Ο… καλύτερος Έλληνας προπονητής
Επτά σημεία σε μια εβδομάδα

Πιστόριους ή… Πιστόλιους
Η καλή μας κληρωτίδα…
Λείπει ο Κούδας!
Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…
Ομαδικώς για το τρελάδικο




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)

Σύνταξη: Βασίλης Μαυρόπουλος Όλα ξεκίνησαν από μια αγγελία του Χανς Γκάμπερ στην καταλανική εφημερίδα «Los Deportes» στις 22 Νοεμβρίου 1899, με την οποία γνωστοποιούσε την επιθυμία του να ιδρύσει έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο εν λόγω τύπος δεν ήταν Καταλανός, δεν ήταν καν Ισπανός.

ChL: Εν αναμονή των σπουδαίων

Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος:  Την εβδομάδα που μας πέρασε, είδαμε πολλά στο Champions League. Ορισμένα από αυτά αναμενόμενα, άλλα όχι και τόσο, ωστόσο το καθένα είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Σύντομο ανέκδοτο: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αγωνιστικά οργανωμένη

Νομίζω πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να το πάρουν απόφαση πως σ’ ό,τι αφορά το αγωνιστικό τμήμα, τουλάχιστον αυτό που έχει να κάνει με τη στελέχωση του ρόστερ, οι ρυθμοί θα μοιάζουν στο εξής με καρβουνιάρη.