Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΟΚ: Δύο τεράστιες βραδιές!

Και εγένετο κλήρωση! Δηλαδή, έτσι όπως πήγε το πράγμα, δεν ήταν ακριβώς κλήρωση, μιας και όταν βγήκε επιτέλους το μπαλάκι του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχαν και πολλοί δρόμοι απέναντί του. Οι αντίπαλοι είχαν οριστεί για τις υπόλοιπες 15 ανίσχυρες ομάδες και για τον ΠΑΟΚ έμενε μόνο η Μπενφίκα.

Τι να σχολιάσεις δύο μήνες πριν; Μοιάζει άστοχο και άκαιρο. Επειδή όμως μας αρέσει να το παίζουμε έξυπνοι και να προτρέχουμε (και μέσα σ’ αυτό το α’ πληθυντικό βάζω καταρχάς τον εαυτό μου), θα χαρακτήριζα την κλήρωση του ΠΑΟΚ καλή. Όχι τέλεια, αλλά καλή, τηρουμένων των αναλογιών. Ασφαλώς, θα μπορούσε να κληρωθεί με την Γκενκ ή τη Λυών και να έχει θεωρητικά πιο βατό έργο, αφού οι μεν Βέλγοι δεν τρομάζουν από καμία άποψη και οι δε Γάλλοι, τις τελευταίες σεζόν, βρίσκονται σε συνεχή ελεύθερη πτώση.


Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η αρνητική. Η άλλη λέει ότι ο ΠΑΟΚ απέφυγε τις Νάπολι, Σεβίλλη, Βαλένθια, ακόμη και την Τότεναμ. Και αν οι τρεις τελευταίες δεν μας κάνουν να ανατριχιάσουμε, δα, από το δέος που προκαλεί, στην παρούσα φάση, η ποδοσφαιρική τους οντότητα, η πρώτη είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ο τρόπος με τον οποίο αποκλείστηκε από το Champions League θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πέρα για πέρα άδικος, διότι 12 βαθμοί και 4/6 νίκες σημαίνουν, συνήθως, όχι απλά πρόκριση στους «16», αλλά και πρωτιά στον όμιλο.
Αναφορικά, τώρα, με τους δύο ισπανικούς συλλόγους, πιστεύω πως το γεγονός και μόνο ότι αγωνίζονται στην Primera Division, το καλύτερο ίσως πρωτάθλημα στον πλανήτη, εκεί όπου οι ταχύτητες στη ροή παιχνιδιού περνούν σε άλλο, υπερβατικό επίπεδο, τις έκανε ανεπιθύμητες. Ευτυχώς λοιπόν που δεν κάθισαν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι καλό που αποφεύχθηκε και η Τότεναμ, και ας λένε οι άμπαλοι ότι ο ΠΑΟΚ την απέκλεισε πρόπερσι, άρα είναι του χεριού του. Άλλο ματς, άλλες συνθήκες. Βεβαίως, είναι πολύ πιθανό να τη συναντήσει στους «16», αλλά ως τότε βλέπουμε.


Καταλήγουμε, επομένως, στο συμπέρασμα ότι η κλήρωση για τον Δικέφαλο του Βορρά είναι καλή. Όχι η ιδανική, αφού μιλάμε για τη φιναλίστ του περσινού Europa League, όμως σ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ότι το μη χείρον εστί βέλτιστον, αφού το όνομα των «αετών» είναι μεν μεγάλο, αλλά δεν απαγορεύει στους «ασπρόμαυρους» να ελπίζουν. Έστω και αν οι πιθανότητες πρόκρισής τους είναι, αυτή τη στιγμή, κάπου στο 20%.
Το βασικό, όσο τετριμμένο κι αν ακούγεται, είναι να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το μηδέν στην άμυνα στην αναμέτρηση της Τούμπας. Κι ας λήξει 0-0. «Αετός» (Λισαβόνας) εναντίον «αετού» (Θεσσαλονίκης), τώρα που το σκέφτομαι. Υπομονή μέχρι τις 27 Φλεβάρη για να δούμε ποιος από τους δύο θα πεθάνει στον αέρα… 
Πάντα με… άδεια αθλοφορίας, τα σέβη μου και υγιαίνετε!
Έγραψε ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Μέσι: Ο καλύτερος αμυντικός της Μπαρτσελόνα
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)
ΠΑΟΚ: Τι θα γενούμε χωρίς γκρίνια;


ΠΑΟΚ: Ποιος και τι αποφασίζει;
ΠΑΟΚ είναι αυτός!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Προκριθήκαμε παρά την απουσία ... μου
Δεν έχουμε τέρμα. Over!

Ο Τζόκοβιτς έκανε το τέλειο παιχνίδι!
Απλά Ράφα!
Συνώνυμο του «μπάσκετ»; Τίγρης!
Φέντερερ; Previous years…
Από ανάγκη!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.