Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλή (τενιστική) χρονιά!

Έχουν και το καλό τους, από αθλητική άποψη δηλαδή, οι διακοπές των Χριστουγέννων. Πέρα από την καθιερωμένη, πλέον, boxing day των Άγγλων, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και παίζουν ποδόσφαιρο ασταμάτητα, ακόμη και την περίοδο των εορτών, μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ρυθμούς τένις.


Ναι, αναφέρομαι σ’ αυτό το παρεξηγήσιμο άθλημα, το οποίο πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν προνόμιο των λίγων και ασχολία των φλώρων. Παραδοσιακά, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες του χρόνου, οι κορυφαίοι αθλητές μας δίνουν να απολαύσουμε ένα πρόγευμα του τι πρόκειται να συμβεί μέσα στη νέα αγωνιστική χρονιά.


Το Mubadala World Tennis Championships, μην φανταστείτε ότι είναι κάτι σπουδαίο. Απλά φιλικά προετοιμασίας δίνουν οι τύποι. Παρά ταύτα, έστω κι έτσι, η όρεξή μας ανοίγει και οδηγούμαστε σε συναίσθημα ανυπομονησίας για το πρώτο χρονικά Grand Slam, του εκάστοτε επομένου έτους, το Australian Open.


Με γεμάτο, από το πλούσιο φαγητό των τριών προηγούμενων ημερών, στομάχι λοιπόν, κάθισα το μεσημέρι της Παρασκευής να δω τον ημιτελικό Ράφαελ Ναδάλ – Νταβίντ Φερέρ. Ο Φερέρ νίκησε με 2-0 σετ, γιατί είχε πιο σταθερή απόδοση από τον Ναδάλ, ο οποίος φάνηκε μουδιασμένος και παρουσιάστηκε με μεταπτώσεις. Ανά διαστήματα, έδειξε πράγματα από τον καλό του εαυτό, ωστόσο δεν είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και ηττήθηκε λογικά. Δεν θα μπω σε βαθύτερη ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έπαιξαν οι δύο αντισφαιριστές, διότι δεν έχει νόημα να ξεψαχνίζει κανείς ένα φιλικό ματς, όπου οι τενίστες ψάχνονται και σίγουρα δοκιμάζουν πράγματα για το δύσκολο καλεντάρι που ακολουθεί. Τον έτερο ημιτελικό, αυτόν μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Τζο Τσονγκά δεν τον είδα. Έμαθα όμως ότι κέρδισε ο Σέρβος με 2-0. Το πιο πιθανό είναι να πάρει και την κούπα…


Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι το γήπεδο, τουλάχιστον αυτό στο οποίο έπαιξαν οι δύο Ισπανοί, ήταν γεμάτο από θεατές. Ένα φιλικό τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι, που όμως μαζεύει κόσμο. Δεν νομίζω όλοι αυτοί να ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα ή να είναι φλώροι… Στατιστικά να το πάρουμε δηλαδή. Αγαπιέται το τένις. Στο εξωτερικό σίγουρα! Στην Ελλάδα δεν ξέρω. Δεν διεξάγονται και παγκόσμιου βεληνεκούς αγώνες για να το μάθουμε…


Αυτά προς το παρόν για την αντισφαίριση.
Κατά τα άλλα, καλή χρονιά να έχουμε όλοι. Τενιστική ή μη…
Πάντα με… άδεια αθλοφορίας, τα σέβη μου και υγιαίνετε!
Έγραψε πάλι ... ο Βασίλης Μαυρόπουλος: 


Μέσι: Ο καλύτερος αμυντικός της Μπαρτσελόνα
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Α’ (1899-1940)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Β’ (1941-1980)
Η ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα: Μέρος Γ’ (1981-2012)
ΠΑΟΚ: Τι θα γενούμε χωρίς γκρίνια;


ΠΑΟΚ: Ποιος και τι αποφασίζει;
ΠΑΟΚ είναι αυτός!
Τι έγινε ρε παιδιά;
Προκριθήκαμε παρά την απουσία ... μου
Δεν έχουμε τέρμα. Over!

Ο Τζόκοβιτς έκανε το τέλειο παιχνίδι!
Απλά Ράφα!
Συνώνυμο του «μπάσκετ»; Τίγρης!
Φέντερερ; Previous years…
Από ανάγκη!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ντέρμπι με τα όλα του

Με 3-3 έληξε το ντέρμπι στο Merseyside, με την κόντρα του Μιραλάς (που σκόραρε αλλά, γλύτωσε και την αποβολή του με κόκκινη κάρτα) με τον Σουάρεζ, να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας ...

Πιστόριους ή… Πιστόλιους

Η ειδωλοποίηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος, από το οποίο δεν μαθαίνουμε οι άνθρωποι, το επαναλαμβάνουμε, γίνεται κάτι που δεν περιμένουμε, απογοητευόμαστε, λέμε πως δεν θα χρίσουμε ξανά στο μέλλον κάποιον άνθρωπο πρότυπο, υπόσχεση που δεν κρατάμε και φτου και από την αρχή.

Πεπ, ήρθε η ώρα για αποδείξεις…

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχω άποψη, γράφει ο Βασίλης Μαυρόπουλος , είμαι μπερδεμένος πώς το λένε; Πολυνίκης στην Μπαρτσελόνα, με δύο Champions League, τρεις κατακτήσεις Primera Division και δύο Copa del Rey. Βάσει τίτλων, με άλλα λόγια, είναι ο καλύτερος όλων τα τελευταία χρόνια.